Prijsvergelijking
Informatie en reviews
Gratis retour bij Coolblue.

Een van de meest populaire smart home-categorieën is slimme verlichting. Deze verlichting kun je overal in huis gebruiken, is op afstand te bedienen en kan vaak communiceren met andere smart home-apparatuur. Met smart verlichting bepaal je zelf de verlichting in het hele huis.

Hulp bij het vinden van een Domotica Basisstation

Smart lampen geven een nieuwe betekenis aan licht. Je bedient smart verlichting via een app op je smartphone of tablet en stelt zo de gewenste lichtkleur en lichtintensiteit in. Hierdoor bepaal je zelf welke sfeer je in huis creëert. Naast het aan- en uitzetten van de lampen, biedt de app ook de mogelijkheid om verschillende lichtscènes in te stellen. Er bestaan volledige armaturen met een ingebouwde slimme lamp en losse smart lampen die je in je eigen armatuur draait. Wanneer je kiest voor slimme lampen in huis, heb je in de meeste gevallen wel een bridge van het gekozen merk nodig. Dit is namelijk de schakel tussen je router en smart lamp waardoor je je verlichting via de app bedient. Er zijn ook lampen met ingebouwde wifi en bluetooth. Let er per merk dus op wat je nodig hebt voordat je met slimme lampen begint.

Welke lichtsterkte moet mijn Smart Lamp hebben?

Het mooie van smart verlichting is dat jij zelf bepaald wat de lichtsterkte van de lamp is. Met je smartphone of tablet bepaal jij zelf de helderheid en warmte van het licht.

Welke fitting moet mijn smart lamp hebben?

Het mooie van smart verlichting is dat jij zelf bepaald wat de lichtsterkte van de lamp is. Met je smartphone of tablet bepaal jij zelf de helderheid en warmte van het licht.

Slimme stekkers

Het mooie van smart verlichting is dat jij zelf bepaald wat de lichtsterkte van de lamp is. Met je smartphone of tablet bepaal jij zelf de helderheid en warmte van het licht.

Smart fittingen

Het mooie van smart verlichting is dat jij zelf bepaald wat de lichtsterkte van de lamp is. Met je smartphone of tablet bepaal jij zelf de helderheid en warmte van het licht.

Activity tracker advies

Vind de activity tracker die perfect past bij jouw sportactiviteit.

In dit artikel vind je:

Wat zijn de voordelen van een activity tracker

Activity trackers zijn handig voor mensen die steeds meer inzichten willen krijgen in hun gezondheid en beweging. De apparaten kunnen veel gegevens bewaren en dit in een helder overzicht op je smartphone verzamelen en aan je tonen. De gegevens helpen je met het verbeteren van je beweging, slaappatroon en over het algemeen gezonder te leven. Ben jij op zoek naar een goede activity tracker maar twijfel je nog? Hier zijn een aantal voordelen van een activity tracker.

Inzicht in je bewegingspatroon

Iedereen heeft wel zijn eigen redenen om een activity tracker te kopen. Het kan zijn dat je meer wil gaan bewegen of benieuwd bent naar de hoeveelheid stappen die jij elke dag zet.  De drang om te weten hoeveel je hebt bereikt in je fitnesstrainings project is natuurlijk. Dit komt omdat het je motivatieniveaus verhoogt. Deze trackers helpen bij het bijhouden van uw trainingsstatistieken, het genereren van infografieken en rapporten. Een goed activity trackerbevat hulpmiddelen zoals; calorieënteller, stappenteller, snelheid en hartslagmeter.

Meten is weten

Een activity tracker houdt doormiddel van een aantal sensoren allerlei vitale lichaamseigenschappen bij. Zo kun je met een hartslagmeter duidelijk bijhouden wat je hartslag is en wat je inspanning is. Een slaapsensor helpt je bij het meten van de kwaliteit van je slaap en een stappenteller houdt voor je bij hoeveel stappen jij elke dag zet.

Coaching

Een activity tracker kan je helpen met het behalen van je doelen. Stel doelen met je activity tracker en de activity tracker zal je geleiden helpen met het behalen van dit doel. Wanneer je dit doel behaalt hebt geeft de activity tracker je een beloning zodat je nog meer gemotiveerd bent om een hoger doel in te stellen die je dan ook weer kunt gaan halen. Op die manier wordt de activity tracker jouw eigen persoonlijke coach!

Gebruikersgemak

De meeste functies van een activity tracker zijn ook beschikbaar op een sporthorloge. Maar een sporthorloge is vaak een stukje groter en minder onopvallend dan een activity tracker. Het gemak van een activity tracker is dat je deze overal mee naar toe kan nemen ongeacht je outfit of kledingstijl. Omdat een activity tracker niet groot is zit deze nooit in de weg. Je hebt zelfs activity trackers die je in je broekzak of om je enkel kunt dragen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een activity tracker

Een activity tracker is een onmisbare toevoeging aan je hardloop routine.

Hartslag meter

Activity trackers die met een LED-sensor 24 uur per dag je hartslag meten zijn de afgelopen jaren een stuk populairder geworden. Helaas bevatten niet alle activity trackers zo'n hartslagsensor en zul je bij sommige modellen en losse hartslagband moeten kopen. Gelukkig bevatten de meeste Garmin en Fitbit activity trackers wel zo'n hartslagsensor en heb je bij die merken geen losse hartslagband nodig. Op die manier kun jij je hartslag gemakkelijk in de gaten houden. Zo kun je tijdens een hardloopwedstrijd bijhouden of je hartslag normaal is of juist te hoog zodat je je tempo hier op aan kan passen. Wanneer je hartslag ritme hoger is dan normaal weet je dat je het wat rustiger aan moet doen of dat je juist wat extra inspanning kan geven zodra je hartslag aan de lage kant is.

Slaap sensor

Benieuwd naar hoe goed jij slaapt en of en hoeveel je 's nachts snurkt? Een activity tracker met slaap sensor kan elke nacht bijhouden hoe goed en wat de kwaliteit van jouw nachtrust is geweest en maakt dit zichtbaar op je smartphone. Tijdens je slaap bevind je je in twee verschillende stadia: REM slaap en diepe slaap. Deze verschillende stadia wissel je eigenlijk continue af tijdens de nacht. Tijdens de REM slaap zul je veel meer bewegen dan tijdens je diepe slaap. Deze beweging wordt bijgehouden door de slaapsensor en de activity tracker speelt hier slim op in. Om er voor te zorgen dat je ;'s ochtends uitgerust wakker wordt kun je het beste je wekker zetten zodat je wakker wordt gemaakt wanneer je je in die REM slaap bevindt. Doormiddel van een activity tracker kun jij er dus voor zorgen dat je op het juiste moment uitgerust wakker wordt.

Stappenteller

Een actief en voldoende beweging is hartstikke belangrijk voor een goede gezondheid! Ook naast het sporten is het van belang dat je voldoende beweging krijgt want een gezond mens zet dagelijks 10.000 stappen. Een stappenteller helpt je bij het stellen van een persoonlijk doel om iedere dag voldoende stappen te zetten. Je kunt rustig beginnen met het aantal stappen dat jij als doel zet en zo een steeds hoger doel voor jezelf zetten.

Display

Om snel en gemakkelijk te kunnen zien wat je hartslag of het aantal stappen is wat je deze dag hebt gezet, kun je er voor kiezen om een activity tracker met display te nemen. Maar zo'n display is niet nodig voor een activity tracker. Een activity tracker kun je verbinden met je smartphone om daarop inzicht te krijgen in je gegevens. Een activity tracker zonder display is vaak minder groot dan een activity tracker mét display en is daarom ook iets minder opvallend. Op die manier kun jij de gehele dag de activity tracker dragen zonder dat iemand het ziet.

Bekijk alle activity trackers

sporthorloge-info.nl is
officieel partner en adviseur van