Prijsvergelijking
Informatie en reviews
Gratis retour bij Coolblue.

Een van de meest populaire smart home-categorieën is slimme verlichting. Deze verlichting kun je overal in huis gebruiken, is op afstand te bedienen en kan vaak communiceren met andere smart home-apparatuur. Met smart verlichting bepaal je zelf de verlichting in het hele huis.

Hulp bij het vinden van een Domotica Basisstation

Smart lampen geven een nieuwe betekenis aan licht. Je bedient smart verlichting via een app op je smartphone of tablet en stelt zo de gewenste lichtkleur en lichtintensiteit in. Hierdoor bepaal je zelf welke sfeer je in huis creëert. Naast het aan- en uitzetten van de lampen, biedt de app ook de mogelijkheid om verschillende lichtscènes in te stellen. Er bestaan volledige armaturen met een ingebouwde slimme lamp en losse smart lampen die je in je eigen armatuur draait. Wanneer je kiest voor slimme lampen in huis, heb je in de meeste gevallen wel een bridge van het gekozen merk nodig. Dit is namelijk de schakel tussen je router en smart lamp waardoor je je verlichting via de app bedient. Er zijn ook lampen met ingebouwde wifi en bluetooth. Let er per merk dus op wat je nodig hebt voordat je met slimme lampen begint.

Welke lichtsterkte moet mijn Smart Lamp hebben?

Het mooie van smart verlichting is dat jij zelf bepaald wat de lichtsterkte van de lamp is. Met je smartphone of tablet bepaal jij zelf de helderheid en warmte van het licht.

Welke fitting moet mijn smart lamp hebben?

Het mooie van smart verlichting is dat jij zelf bepaald wat de lichtsterkte van de lamp is. Met je smartphone of tablet bepaal jij zelf de helderheid en warmte van het licht.

Slimme stekkers

Het mooie van smart verlichting is dat jij zelf bepaald wat de lichtsterkte van de lamp is. Met je smartphone of tablet bepaal jij zelf de helderheid en warmte van het licht.

Smart fittingen

Het mooie van smart verlichting is dat jij zelf bepaald wat de lichtsterkte van de lamp is. Met je smartphone of tablet bepaal jij zelf de helderheid en warmte van het licht.

Sporthorloge advies

Kies het sporthorloge dat perfect past bij jouw sportactiviteit.

In dit artikel vind je:

Sporthorloge voor hardlopen

Ben je op zoek naar een sporthorloge om te gebruiken tijdens het hardlopen maar weet je niet waar je op moet letten bij het kiezen van een sporthorloge? Omdat iedere hardloper verschillende eisen stelt en verschillende wensen heeft zijn er meerdere mogelijkheden en opties. Daarom is het belangrijk om jezelf af te vragen welke functies jij het belangrijkst vind. Vind je het vooral belangrijk om je voortgang te meten of vind je een fijn muziekje tijdens je workout een must-have? Hieronder bespreken we een aantal toepassingen en mogelijkheden van sporthorloges om jou te helpen bij het kiezen van jouw ideale sporthorloge.

Snelheid en afstand

Doormiddel van een GPS sensor kun jij nauwkeurig bijhouden welke afstand je binnen een bepaalde tijd hebt afgelegd. Zo kun je een duidelijk beeld krijgen in de verbetering van jouw conditie. Na enige tijd trainen zul je zien dat je grotere afstanden kan afleggen in een kortere tijd. Tijdens het rennen van een marathon kun je ook makkelijk zien wat je huidige snelheid is en of dit overeen komt met je gemiddelde snelheid. Zo niet? Dan weet je dat je wat sneller kunt gaan rennen. Maar ook kun je duidelijk zien of je in het begin te hard gaat en je juist iets rustiger aan moet doen.

Gelopen route bijhouden

Heb je meerdere routes die je loopt of wil je later juist kunnen bekijken waar je allemaal geweest bent? Met de GPS sensor houdt je nauwkeurig bij welk pad jij afgelegd hebt. Deze route kun je voor jezelf bewaren in een app zoals Runkeeper maar kun je ook delen met andere mensen. Op deze route zie je hoe lang je er over gedaan hebt, wat je snelheid is geweest op bepaalde stukken en of je ergens wat vertraagd bent. Andere sporthorloges bieden ook de 'back to start' optie waarmee je met aanwijzingen terug naar het startpunt wordt geleid.

Hartslag meten

Een hartslagmeter houd bij hoeveel slagen jouw hart maak tijdens je workout. Met het bijhouden van je hartslag krijg je duidelijke inzicht in jouw conditie en hartslag gegevens. Zo kun je tijdens een hardloopwedstrijd bijhouden of je hartslag normaal is of juist te hoog zodat je je tempo hier op aan kan passen. Wanneer je hartslag ritme hoger is dan normaal weet je dat je het wat rustiger aan moet doen of dat je juist wat extra inspanning kan geven zodra je hartslag aan de lage kant is. De meeste sporthorloges beschikken over zo'n hartslagmeter maar je kunt er ook voor kiezen om een aparte hartslag band te kopen mocht je sporthorloge dit zelf niet bevatten.

Muziek speler

The Eye of The Tiger terwijl je een grote trap op en af rent of toch liever Sabotage van de Beastie Boys? Je favoriete muziek tijdens het rondje maakt het hardlopen net wat leuker en helpt je waarschijnlijk ook bij je inspanning. Maar niemand zit er op te wachten om met zo'n onhandig grote smartphone in je handen te prutsen tijdens het rennen. Daarom bieden een aantal sporthorloges jou de mogelijkheid om je muziek met je sporthorloge te bedienen. Er zijn zelfs sporthorloges waarbij je je smartphone helemaal niet meer nodig hebt en je je telefoon dus thuis kunt laten. In dat geval zul je een paar losse nummers vanaf je computer op het sporthorloges moeten zetten. Op die manier geniet jij tijdens je workout van de perfecte motiverende afspeellijst!

Bekijk alle hardloophorloges

Sporthorloge voor zwemmen

Je bent op zoek naar een sporthorloge voor tijdens het zwemmen. Voordat je kijkt naar een sporthorloge voor zwemmen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk dat een sporthorloge volledig waterdicht is als je er mee wil zwemmen. De meeste sporthorloges zijn wel waterdicht tot een aantal meter onder water maar dit betekent niet dat de sporthorloge ook de functies heeft die handig zijn voor tijdens het zwemmen. Je wil namelijk een sporthorloge die functies heeft om je zwemactiviteiten mee te meten. Hieronder bespreken we een paar van de functies speciaal voor het zwemmen.

Zwembadfunctie

Een sporthorloge is pas echt handig bij het zwemmen als deze beschikt over een zwembadfunctie. Een zwembadfunctie geeft je de mogelijkheid om de lengte van het zwembad in te voeren. Aan de hand van het aantal zwemslagen en de lengte van het bad kan het horloge het aantal slagen per baan berekenen en je tempo- en afstandsmetingen. Ook kan het sporthorloge met zwembadfunctie inschatten welke zwemstijl je gebruikt; bijvoorbeeld schoolslag, vlinderslag of rugslag. Aan de hand van al deze metingen berekent het horloge het aantal verbrande calorieën en maakt deze inzichtelijk. Voorbeelden van sporthorloges van zwembadfunctie zijn de Garmin Swim, Garmin Forerunner 910XT en 920XT, Garmin Fenix en Suunto Ambit.

SWOLF score

Als je zelf een zwem- of multisport uurwerk hebt, is de kans redelijk groot dat je al eens de SWOLF score bent tegengekomen.  Wat is nu die SWOLF score en kan deze score mij helpen om een betere zwemmer te worden? SWOLF is het aantal slagen per baan + het aantal seconden dat nodig is om één baan af te leggen. Bijvoorbeeld 30 seconden plus 15 slagen levert een swolfscore van 45 op. Bij zwemmen in open water wordt de swolfscore berekend over 25 meter. SWOLF is een meeteenheid voor zwemefficiency en, net als bij golf, is een lage score beter dan een hoge.

Hartslagmeter onder water meten

De meeste sporthorloges hebben een digitale hartslag meter. Deze zullen niet geschikt zijn voor het meten van je hartslag onder water. Daarom zul je moeten kiezen voor een sporthorloge met een analoge hartslagmeter. Deze werken namelijk wél onder water. Ook kun je kiezen voor een borstband die je hartslag meet zoals de Garmin HRM swim borstband. Sporthorloges die beschikken over een analoge hartslag en dus je hartslag onder water kunnen meten zijn de Suunto Ambit 3, Garmin Fenix en de Polar V800.

Open water zwemfunctie

In tegenstelling tot een zwembadfunctie berekent een open water zwemfunctie de afstand doormiddel van een GPS sensor. Omdat de GPS sensor onder water niét werkt zal het horloge zodra je horloge boven water komt, zoals bijvoorbeeld bij de vlinderslag, je gps locatie bepalen. Doormiddel van de afstand die je volgende de GPS sensor aflegt wordt het aantal slagen per afstand voor je berekent.

Bekijk alle zwemhorloges

Sporthorloge voor fietsen en wielrennen

Een sporthorloge voor fietsen en wielrennen helpt je met het sneller worden, efficiënter trainen en ze hebben extra handige functies om jou te helpen bij je workout. Het beste sporthorloge voor fietsen en wielrennen meet afstand, hartslag, je snelheid en candans. Een sporthorloge is dé manier om inzicht te krijgen in je prestaties. Maar waar moet je nou verder allemaal op letten bij het open van zo'n sporthorloge voor wielrennen?

Snelheid en afstand meten

Je telefoon bedienen op de fiets is niet alleen onhandig maar zelfs ontzettend gevaarlijk. Daarom kun je beter gebruik maken van een sporthorloge tijdens het fietsen of wielrennen. Dankzij de snelheidssensor zie je direct hoeveel kilometer per uur jij fietst en hoe lang jij over een bepaalde afstand hebt gedaan. Ook zie je of je sneller fietst dan je gemiddelde snelheid of dat je juist wat trager ziet. Zo hou jij duidelijk de voortgang en ontwikkeling van je conditie in de gaten.

Cadans meten

Candans houd in hoeveel omwentelingen je voeten binnen een bepaalde afstand maken. Dit kun je meten door een losse separate sensor aan je fietsframe te bevestigen. Je spieren verslappen minder snel wanneer je in een lichtere versnelling rijdt omdat je je minder hoeft in de spannen, Hierdoor maak je méér omwentelingen. Heb je een te lage cadans dan ben je hard aan het trappen,, wat slecht is voor je knieën, en je door de grote inspanning zul je snel door je krachten heen zijn. Een hoge cadans is stukken beter voor je knieën, uithoudingsvermogen en de totale prestatie. Let er wel op dat je de op het frame bevestigde cadanssensor met je sporthorloge of smartphone kan verbinden. Dit gaat vaak via bluetooth of ANT verbinding.

Gefietste route bijhouden

Met een GPS sensor kun je exacte locatie bepalen en dus ook je gefietste route bijhouden. Dit is handig omdat je op die manier je exacte snelheid per locatie of gedeelte van je route kan bepalen en inzien. Ook kun je na het fietsen je route op de telefoon bekijken, opslaan en eventueel delen met anderen.

Berichten en telefoontjes bekijken

Iedere wielrenner kent het wel; je bent lekker aan het fietsen en zit in je ritme en je krijgt een melding of oproep op je telefoon, Om te kunnen zien wat voor bericht of oproep het is zul je aan de kant moeten stoppen en je workout moeten onderbreken, erg vervelend. Een sporthorloge biedt je de mogelijkheid om ongestoord te kunnen zien hoe belangrijk het berichtje of oproep is en of je deze wel of niet kan negeren.

Sporthorloge of fietscomputer

Wil je tijdens het wielrennen of fietsen niet zo'n groot horloge om je pols? Naast het dragen van een sporthorloge heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een fietscomputer. Deze houd net als een sporthorloge je snelheid en andere informatie bij. Een fietscomputer zal je ook meer informatie kunnen geven dan de gemiddelde sporthorloge maar hebben vaak wel losse hartslagmeters en cadanssensoren nodig. De meest doorgewinterde wielrenners of professionals zullen dan ook liever willen kiezen voor zo'n fietscomputer. Maar voor de gemiddelde wielrenners zullen meer dan tevreden zijn met een sporthorloge.

Bekijk alle fietshorloges

sporthorloge-info.nl is
officieel partner en adviseur van