Prijsvergelijking
Informatie en reviews
Gratis retour bij Coolblue.

Een van de meest populaire smart home-categorieën is slimme verlichting. Deze verlichting kun je overal in huis gebruiken, is op afstand te bedienen en kan vaak communiceren met andere smart home-apparatuur. Met smart verlichting bepaal je zelf de verlichting in het hele huis.

Hulp bij het vinden van een Domotica Basisstation

Smart lampen geven een nieuwe betekenis aan licht. Je bedient smart verlichting via een app op je smartphone of tablet en stelt zo de gewenste lichtkleur en lichtintensiteit in. Hierdoor bepaal je zelf welke sfeer je in huis creëert. Naast het aan- en uitzetten van de lampen, biedt de app ook de mogelijkheid om verschillende lichtscènes in te stellen. Er bestaan volledige armaturen met een ingebouwde slimme lamp en losse smart lampen die je in je eigen armatuur draait. Wanneer je kiest voor slimme lampen in huis, heb je in de meeste gevallen wel een bridge van het gekozen merk nodig. Dit is namelijk de schakel tussen je router en smart lamp waardoor je je verlichting via de app bedient. Er zijn ook lampen met ingebouwde wifi en bluetooth. Let er per merk dus op wat je nodig hebt voordat je met slimme lampen begint.

Welke lichtsterkte moet mijn Smart Lamp hebben?

Het mooie van smart verlichting is dat jij zelf bepaald wat de lichtsterkte van de lamp is. Met je smartphone of tablet bepaal jij zelf de helderheid en warmte van het licht.

Welke fitting moet mijn smart lamp hebben?

Het mooie van smart verlichting is dat jij zelf bepaald wat de lichtsterkte van de lamp is. Met je smartphone of tablet bepaal jij zelf de helderheid en warmte van het licht.

Slimme stekkers

Het mooie van smart verlichting is dat jij zelf bepaald wat de lichtsterkte van de lamp is. Met je smartphone of tablet bepaal jij zelf de helderheid en warmte van het licht.

Smart fittingen

Het mooie van smart verlichting is dat jij zelf bepaald wat de lichtsterkte van de lamp is. Met je smartphone of tablet bepaal jij zelf de helderheid en warmte van het licht.

Sporthorloge en activity tracker functies

Alle nodige informatie en tips over sporthorloges en activity trackers

Wie tijdens zijn belangrijkste lichamelijke prestaties en beweging bij wil houden komt al gauw uit bij een sporthorloge of activity trackers. En veel mensen weten ook wel dat beide apparaten verschillende functies hebben waaronder een stappenteller, hartslagmeter en GPS sensor. Maar wat is nou eigenlijk het belangrijkste verschil en wanneer kies je voor een sporthorloge en wanneer kies je nou voor een activity tracker?

In dit artikel vind je:
Sensoren

Sensoren

Er zijn verschillende sensoren beschikbaar voor sporthorloges en activity trackers. De meeste sporthorloges hebben een hartslagmeter en GPS sensor. En de meeste activity trackers bevatten daarbij ook nog een stappenteller. Dit zijn volgens ons de meest belangrijke sensoren voor een sporthorloge of activity tracker.

GPS sensor

Een GPS sensor is tijdens je trainingen je locatie bij te houden. Op deze manier kun je goed zien hoeveel kilometer jij afgelegd hebt tijdens het hardlopen of waar je je diep in de bergen bevind tijdens het bergbeklimmen.

Stappenteller

Volgens de dagelijkse richtlijnen moet je elke dag zo'n 1000 stappen zetten. Een stappenteller helpt je bij het meten van het aantal stappen die jij zet. Op deze manier kun je je dagelijkse beweging bijhouden en verbeteren en weet je of je in de buurt komt van de 1000 stappen per dag. Het gebruik van een stappenteller om uw dagelijkse stappen te tellen, is een geweldige manier om uzelf te motiveren om actiever te zijn.

Hartslagmeter

Niet alle sporthorloges beschikken over een hartslag meter. Maar een hartslagmeter kan wel erg handig zijn. Met de hartslagmeter van een sporthorloge kun je continue je hartslag bijhouden en meten. Dit is waardevolle informatie want je hartslag verteld veel over je lichamelijke conditie en uithodingsvermogen.

De hartslagmeter houdt nauwkeurig bijhoe hard uw hart werkt, en geven nuttige feedback over uw intensiteitsniveau. Voor mensen die net beginnen met sporten of in vorm te komen, is dit een geweldige manier om een ​​trainingsroutine veilig te starten en voor fitnessfanaten kan het volgen van uw hartslag u helpen bepalen wanneer u uw tempo wilt verbeteren. Hartslagmeters waren onhandig en vaak lastig in gebruik, maar tegenwoordig een waardevol onderdeel van een sporthorloge. Sommige meten de hartslag strikt, terwijl anderen zijn uitgerust met extra functies die u kunnen helpen uw workouts te maximaliseren.

Hoogtemeter

Een aantal sporthorloges komen met een hoogtemeter, ideaal voor wintersport of als je wil bergbeklimmen. De hoogte kan op twee manieren berekend worden; doormiddel van de GPS sensor of met een ingebouwde Barometer. Hoewel het duidelijk is dat beide systemen hun voor- en nadelen hebben, zou je, als je op zoek bent naar nauwkeurige hoogtegegevens, beter af zijn met een barometrische hoogtemeter. De GPS-ontvangst is niet altijd geweldig accuraat en bij het gebruik van de GPS sensor kan de meeting tot wel 100 meter afwijken.

Verbindingen

Omdat er zoveel verschillende sporthorloges zijn van verschillende merken en fabrikanten zijn er ook verschillende manier om te verbinden met je sporthorloge. Hieronder zetten we de 3 belangrijkste verbindingstechnieken voor je op een rij.

W.I.N.D.

Dit is een verbindingstechniek die sterk lijkt op Bluetooth maar speciaal door POLAR is ontwikkelt voor zijn eigen horloges.

Bluetooth

Bluetooth is een open standaard voor draadloze verbindingen tussen apparaten op korte afstand. Het nadeel van deze verbindingstechniek is dat je vaak maar één apparaat tegelijk kan verbinden.

A.N.T

Een groot voordeel van Ant + is de mogelijkheid om meerdere verbindingen tegelijkertijd tot een enkele sensor te hebben, zodat u meerdere losse sensoren met uw sporthorloge kunt verbinden,

Welke apps

Naarmate fitness-trackers meer en meer mainstream worden, hebben de dragers van die sporthorloges bijbehorende apps nodig zodat ze verbinding kunnen maken om hun gegevens bij te houden. Elke app is specifiek ontworpen voor een bepaald merk van tracker en hoewel je zou kunnen proberen om naar alternatieven te zoeken, is een bijbehorende app nodig als je onderweg je fitness-tracker optimaal wilt benutten. Hier is een lijst van vier fitness-tracker-apps die je kunt gebruiken.

Polar Flow

Polar Flow is een app waarmee je je trainingen en al je andere activiteiten kunt analyseren. De app is te gebruiken in combinatie met de gps-sporthorloges, fitnesstrackers en activiteitstrackers van Polar.

Runkeeper

Runkeeper wordt al door meer dan 30 miljoen mensen gebruikt. Volg je hardlooptrainingen, je wandelingen, fietsritten, trektochten en nog veel meer via de GPS in je iPhone.

Strava

Miljoenen hardlopers, fietsers en andere sporters gebruiken Strava al om hun activiteiten vast te leggen, hun prestaties over een bepaalde periode te vergelijken en met de community te delen.

TomTom Sports

Track je fitheid in de TomTom Sports-app en vind de motivatie die je nodig hebt voor een fittere levensstijl. Al je activiteiten worden op één plaats weergegeven. Bekijk je stappen en fitheidstrends in dagelijkse overzichten.

sporthorloge-info.nl is
officieel partner en adviseur van